Verdoe geen tijd en laat jouw oude shop exporteren.

Een webshop met 1.000+ producten overzetten naar een nieuw beheersysteem

Waar veel ondernemers zich in vergissen, is de hoeveelheid tijd die het beheren van een webshop in beslag neemt. En al helemaal als je het goed wilt doen. Als je dan in een situatie komt waarin je genoodzaakt bent om over te stappen naar een nieuw Ecommerce systeem, gaan alle alarmbellen af. Je wilt namelijk niet nog een keer alle data weer handmatig aanvullen. Gelukkig hebben wij goed nieuws, want Ittica biedt een uitkomst!

Een bestaande webshop overzetten naar een nieuwe webshop

Voor Art2Expo was het tijd om over te stappen naar een nieuw Ecommerce systeem. Het oude beheersysteem was namelijk niet toekomstbestendig waardoor doorontwikkelingen niet mogelijk waren en er geen online toekomst leek te zijn. Fundamental leek hierin de gewenste uitkomsten te bieden.

Ook deze ondernemer had veel tijd gestoken in het maken en optimaliseren van allerlei productdata en sprak zich uit 'dit niet handmatig te willen overnemen'. Na een brainstormsessie met onze developers en het vergelijken van de oude structuur ten opzichte van de nieuwe structuur, kwamen we tot de gewenste inzichten.

Normaliseren van de oude data

Door middel van een script konden wij alle data exporteren en normaliseren naar onze nieuwe database structuur. Hierdoor zou er geen enkele menselijke handeling aan te pas komen en was de nieuwe webshop binnen een mum van tijd compleet gevuld met duizenden producten.

Heb jij een bestaande webshop en wil je ook overstappen?

Herken jij je nou in de bovenstaande punten en wordt het ook tijd voor jou om een nieuwe webshop te ontwikkelen? Vraag dan gerust eens een vrijblijvend adviesgesprek met ons aan en we ontdekken samen de mogelijkheden!