Werkwijze

Waarom van strategie wisselen als deze al jarenlang verschillende online successen opleverd? Juist, vooral niet doen! Wij houden namelijk altijd vast aan onze eigen filosofie als het gaat om werkwijzes en de aanpak van projecten. Op deze pagina nemen wij jou graag iets dieper mee in ons verhaal.

In 4 stappen naar succes

Hoe groot of hoe klein een project ook is; wij werken bij ieder project in 4 stappen toe naar een succesvol afgerond project. Vaak noemen wij onze filosofie de ECDC-methode (niet te verwarren met de band) waarbij iedere letter voor een fase staat, namelijk:

  • Explore
  • Create
  • Develop
  • Connect

Iedere fase brengt verschillende activiteiten met zich mee. Het belangrijkste is dan ook dat de stappen chronologisch worden uitgevoerd om de exacte wens van jou, de klant, te achterhalen. Hierdoor weten we zeker dat aan het einde van het project er geen onvoorziene verassingen (en dus kosten) gemaakt hoeven worden en het verwachtingspatroon niet teruggeschaald hoeft te worden.

1. Explore

Nadat er contact is geweest over het eventuele project, vindt er een Explore-gesprek plaats. Tijdens dit gesprek proberen wij zoveel mogelijk informatie te vergaren om wensen, functionaliteiten, doelgroepen en kansen concreet te maken. Niet alleen kunnen wij zo een duidelijk projectkader stellen, maar ook kunnen wij stragisch meedenken over hoe het project nog succesvoller kan worden.

Het afsluiten van de Explore-fase gebeurt door de opgestelde documentatie met de opdrachtgever door te nemen. Zo weten wij zeker dat er geen verschillende gedachtes zijn over de uitkomst van het project.

2. Create

Op het moment de de Explore-fase is afgerond, starten de creatievelingen met de Create-fase. Over het algemeen staan LoFi Wireframes, moodboards en HiFi Wireframes (prototypes) centraal om alle creatieve aspecten van het project te doorlopen. Naast het webdesign, kunnen wij ook bijspringen als het gaat om het maken van digitale content, inrichten van social media pagina's of productfotografie. Alles wat enigszins creatief is, maken we tijdens deze fase!

3. Develop

Zodra de functionele documentatie is uitgewerkt en de wireframes zijn goedgekeurd uit de voorgaande fase, kunnen de developers starten met bouwen. We stellen het team nauwkeurig samen zodat iedere expertise optimaal wordt benut. Denk aan front-end developers die de website grafisch realiseren en back-end developers die op maat gemaakt modules maken in Fundamental (CMS systeem).

Tijdens de develop-fase staat testing hoog in het vaandel, want niks is zo irritant dat zaken meerdere keren heen en weer moeten. Nadat het intern is getest, betrekken wij ook de klant (als het kan ook gebruikers) tijdens het proces.

4. Connect

Als er groen licht wordt gegeven door de developres dat alles naar behoren werkt, start de Connect-fase. Een webshop of website maken is slechts een peuleschil van een succesvol digitaal project. De doelgroep bereiken en behouden is misschien nog wel het allerbelangrijkste. Onze marketing toppers adviseren waar nodig en kunnen op verzoek de website inhoudelijk optimaliseren voor de zoekmachines.

Na oplevering willen wij met alle liefde ondersteuning blijven bieden tijdens het beheer, de optimalisatie en de online marketing strategie zodat de volledige potentie van de website wordt benut. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van advertenties (SEA), Social Media campagnes, linkbuilding en vele andere marketingmogelijkheden.