Social Media

Hoe zet ik Social Media marketing in voor mijn bedrijf? Dit is een vraag die wij vaak krijgen. Ook jij kunt, net zoals onze tientallen andere opdrachtgevers, Social Media marketing effectief en succesvol inzetten. Social Media beheren is een tijdrovende klus.

Eventjes snel een foto op Instagram plaatsen genereert niet direct nieuwe leads. Er zit veel meer achter dan je denkt. Social media op de juiste manier inzetten vergt inzicht en de nodige tijd. Vandaag de dag zijn we allemaal online en social media is simpelweg niet meer weg te denken uit ons leven. Social Media uitbesteden draagt bij aan de groei van jouw onderneming. 

Het beheren van Social Media

Social Media omvat alle marketingactiviteiten die een persoon of bedrijf op één of meerdere social media platforms uitvoert. Het gaat van advertenties op Facebook tot live-interactie op Instagram. Social Media marketing (SMM) biedt veel mogelijkheden voor ieder bedrijf. Samen met jou bepalen wij de juiste marketing strategie, want jij kent het beste de nuances van jouw doelgroep. Maar dat is niet alleen belangrijk voor een juiste strategie, het doel en de branch hebben ook sterke invloed op een juiste aanpak. Wij zien ieder bedrijf als uniek en daarmee stellen wij onze campagnes op, uniek en op maat gemaakt. Ittica Media neemt het werk uit handen. Hoe wij dit doen? Lees dan verder.

 

Het Social Media plan 

Om doelgericht te werken stellen wij een uitgebreid Social Media plan op. Maar voordat wij dit doen, is het belangrijk dat wij een duidelijk beeld hebben van jouw organisatie. In een (online) gesprek vragen wij naar de huidige klanten, de doelstelling en de tone-of-voice van jouw bedrijf. Met deze beeldvorming starten wij met een op maat gemaakt social media plan. In het plan vind je het soort content wat waarde biedt voor jouw volgers maar ook de thema's van de kanalen. 

Kanalen & Interactie

Het is belangrijk dat de content op de juiste kanalen wordt geplaatst. Op LinkedIn benader je jouw volgers waarschijnlijk op een andere manier dan op Pinterest of Instagram. Met onze ervaring weten wij hier op de juiste manier op in te spelen. Bij Ittica Media onderzoeken wij vooraf welke kanalen het meest geschikt zijn voor social media marketing. Op deze kanalen is interactie ook één van de belangrijkste dingen op het gebied van SMM. Interactie zorgt voor een groter bereik en voor betrokkenheid met jouw volgers. Hier kun jij jouw volgers omzetten naar fans!

Content & Design

Creatieve content en afbeeldingen trekken de aandacht van potentiële klanten. Ook kan het zorgen voor herkenning en dit schept weer een vertrouwensband tussen de potentiële klant en het merk van jouw bedrijf. De Creative-afdeling van Ittica Media zijn experts op het gebied van creatieve content. Zij ontwerpen unieke beelden die aansluiten bij het imago van jouw bedrijf.

Analyses & Rapportages

Net als bij SEO, SEA en e-mailmarketing zijn analyses key. Om het maximale uit jouw social media kanalen te halen is het analyseren en het opstellen van rapportages heel belangrijk. Wij verwerken hier de behaalde resultaten en stellen hier vast wat het juiste tijdstip is om de content te delen, welke content zorgt voor de meeste interactie en wat werkt op welk kanaal. Ook komen wij hier terug op het vastgestelde doel om zo de juiste vervolgstappen te bepalen.

Wil jij je Social Media uitbesteden en ben je benieuwd hoe Ittica Media te werk gaat? Neem gerust contact met ons op en ontdek de mogelijkheden. 

 

 


Nieuwsgierig.
Nieuwsgierig
Contact ons