Maatwerk website voor sportverenigingen.
Inclusief koppeling met sportlink

Maatwerk beheersysteem voor sportverenigingen inclusief integratie met Sportlink

Tot op de dag van vandaag kan je als sportvereniging niet meer achterblijven om een representatieve website in de lucht te hebben. Je communiceert namelijk makkelijk naar je eigen leden, nieuwe leden en zelfs de tegenstander die zich afvraagt als de wedstrijd wel doorgaat. Zo hebben wij voor diverse sportverenigingen in de regio Hoogeveen een maatwerk beheersysteem gemaakt inclusief een koppeling met Sportlink. Want hoe makkelijk is het dat de website rechtstreeks communiceert met de ledenadministratie vanuit Sportlink?

Maatwerk CMS voor sportverenigingen

Een standaard Content Management Systeem (ander woord voor beheersysteem) biedt in veel gevallen net te weinig functionaliteiten voor een sportvereniging. Naast algemene pagina's en nieuwsberichten wil je als vereniging ook uitslagen, standen, het programma voor de komende periode en zelfs verjaardagen van de leden communiceren via de website. 

Omdat wij merkten dat de standaard oplossingen te weinig opties hadden, besloten wij medio 2017 om een op maat gemaakt CMS te maken die speciaal werd ingericht voor Sportverenigingen. Enkele jaren later kunnen we zeggen dat het een goede keuze was, gezien diverse sportverenigingen in de regio trouw gebruik maken van het systeem. Neem maar eens een kijkje op de websites van:

Koppeling met Sportlink

Vanuit het oogpunt dat ook de beheerders van de website vrijwilligers zijn, besloten wij te kijken naar de mogelijkheden om het systeem te koppelen met Sportlink. Waarom? Een automatische synchronisatie met data scheelt namelijk enorm veel tijd voor het reguliere onderhoud dat anders handmatig zou moeten gebeuren.

Een ander groot voordeel komt voort dat alle data real-time is. Als de wedstrijd om 16.15 is afgelopen, wordt het complete systeem een seconde later bijgewerkt waardoor de stand weer actueel is. Dit geldt overigens ook voor de verjaardagen van de leden binnen de vereniging.

Voor diverse sporten toegankelijk

Het maatwerk systeem dat wij hebben ontwikkeld voor sportverenigingen is voor diverse sporten toegankelijk. De enige voorwaarde is dat jouw sport beschikbaar is bij Sportlink. Anders kunnen wij namelijk geen data koppelen!

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Voetbal
  • Korfbal
  • Atletiek
  • Basketbal
  • Handbal
  • Honkbal en softbal
  • Judo
  • Volleybal
  • Zwemmen
  • En nog veel meer

Een nieuwe website voor jouw sportvereniging?

Ben je aan het oriënteren naar een nieuwe website voor jouw sportvereniging? Laat je niet afschrikken door het woord maatwerk dat enorme kosten met zich meebrengt! Neem gerust eens contact met ons op en wij bespreken de mogelijkheden hoe wij voor jouw vereniging een nieuwe website kunnen realiseren!