Op maat gemaakte Fundamental module voor Ecommerce.

Tegelcalculator module om de conversies te verhogen

De bezoekersaantallen voor PVC Kliktegel kende de afgelopen periode een mooie stijging. Zowel organisch als via advertenties werd de doelgroep bereikt, alleen de hoeveelheid conversies bleven achterwege. Vrij irritant als je de omzet vooral vanuit de webshop moet hebben.

Het knelpunt achterhalen

Knelpunten blootleggen kunnen tijdrovend zijn en soms niet zo voor de hand liggend. Na een lange zoektocht in de statistieken en andere trackingtools viel er 1 ding op. Bezoekers haken voornamelijk af op de productpagina's. Door meerdere analyses werd de nogal aparte maatvoering van de tegels als oorzaak aangedragen. De maat van een tegel was namelijk 49 x 49 cm. En als je jezelf dan afvraagt hoeveel tegels je zelf nodig bent, kan dat een behoorlijke rekensom worden.

Het automatisch berekenen van de hoeveelheid tegels

Om dit rekenproces voor de bezoeker te vergemakkelijken, werd de tegelcalculator geïnitieerd. Doordat de gebruiker simpelweg zijn oppervlakte invoert, berekent de calculator zelf de hoeveelheid benodigde tegels. Tijdens de berekening wordt onder andere rekening gehouden met het snijverlies dat ontstaat bij het opvullen van de ruimte. Vanuit de berekening kan je dit eenvoudig toevoegen aan je winkelwagen om het afrekenproces te bewandelen.

Tegelcalculator PVC Kliktegel

Na diverse metingen zagen wij een verhoogd conversiepercentage onder de producten met deze maatvoering. Tot op de dag van vandaag komen er nog vele orders binnen via de tegelcalculator. Al met al een goede integratie voor iedere distributeur van tegels!