ERP systeem

Een Enterprise Resource Planning systeem (kortweg: ERP systeem) wordt vandaag de dag steeds vaker ingezet om bedrijfsprocessen efficiënter in te richten, productiviteit te verhogen, klantgerichtheid te vergroten en kosten te beheren. Met name wanneer processen vertragen en foutgevoelig zijn, ontstaat er behoefte aan het automatiseren van administratieve, commerciële, logistieke en financiële processen. En hoe makkelijk is het dan dat dit allemaal is geclusterd in een centraal systeem? Dat kan met de ERP oplossing van Ittica Media

Eigenschappen van ons ERP systeem

Onze digitale softwareoplossing bestaat uit verschillende functionaliteiten die eenvoudig te bereiken zijn via hun eigen menu. Overzichtelijkheid en gebruiksgemak zijn onderdelen waarop wij ons veel hebben gefocust omdat wij anders ook wel snappen dat jouw medewerkers het systeem niet zullen gebruiken. De core van ons ERP systeem draait op Fundamental en is daardoor extreem makkelijk uit te bouwen of te voorzien van op maat gemaakte modules.

De functionaliteiten die onder andere in ons ERP systeem zitten zijn:

  • Het begeleiden van orders
  • Offertes aanmaken, versturen en omzetten tot order
  • Digitalisering van de voorraad
  • Beheren en aanmaken van producten
  • Overzicht van openstaande facturen
  • Financieel dashboard
  • Klant- en leverancier beheer
  • Ticketsysteem voor interne opvolging
  • En blijf nog maar even doorgaan

Koppelen van externe pakketten

Omdat jouw organisatie soms al werkt met een boekhoudpakket of een andere externe oplossing, is het raadzaam om deze pakketten te integreren in ons ERP systeem. Anders vervalt namelijk het voordeel dat alle systemen gecentraliseerd zijn. En weest gerust, want onze developers hebben al tientallen API koppelingen gerealiseerd en voeren dit kunstje ook voor jouw organisatie uit indien gewenst.

Voordelen van een ERP systeem

Dankzij de komst van ERP systemen komt er een bedrijfsbrede oplossing voor iedere ondernemer voor het centraliseren en digitaliseren van alle essentiële informatie om een bedrijf de juiste koers te laten varen. Zo wordt onder andere de kans op fouten geminimaliseerd doordat menselijke handelingen geautomatiseerd worden. Ook verbetert het de samenwerking en afstemming tussen verschillende afdelingen binnen de organisatie en worden interne doorlooptijden korter. Vanwege de digitalisering verdwijnen er in principe geen kladjes meer ongewenst in de prullenbak waardoor afspraken over het algemeen beter worden nagekomen. En tot slot krijgt het management integraal grip op bedrijfsprocessen waardoor het nemen van beslissingen beter onderbouwd kunnen worden.

Wij kunnen ons voorstellen dat de bovenstaande tekst raakvlakken heeft met de huidige gang van zaken binnen jouw organisatie? Mocht dat zo zijn, vraag dan gerust eens een vrijblijvend adviesgesprek aan en ontdek de eindloze mogelijkheden!

Adviesgesprek aanvragen

Lars Vollaers
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Lars!