In een tijd waarin TikTok en Instagram Reels al enkele jaren bestaan, is het opmerkelijk dat veel ondernemers nog niet volledig profiteren van de mogelijkheden die deze platforms bieden. Deze platforms herbergen namelijk een onbenut potentieel dat bedrijven kunnen aangrijpen om hun advertenties echt te laten opvallen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid hoe jij als ondernemer kunt adverteren via TikTok en Instagram Reels om social media optimaal te benutten.

We geven talloze concrete tips en tricks om jouw doelgroep beter te begrijpen en suggereren diverse invalshoeken voor het creëren van krachtige content. Laten we snel verder gaan en ontdekken hoe je deze fantastische kans ten volle kunt benutten!

Til je TikTok Ads naar een hoger niveau

TikTok en Reels; wat is het precies?

TikTok en Reels zijn beide platforms die gebruikers de mogelijkheid bieden om korte video's te delen. Op TikTok kunnen gebruikers video's maken met een duur variërend van 15 tot 60 seconden, terwijl Reels een functie is binnen de Instagram-app die vergelijkbaar is met TikTok.

Beide platforms zijn ontworpen om creatieve expressie te stimuleren en bieden kansen voor individuen en bedrijven om visueel boeiende content te delen.

TikTok logo

TikTok

TikTok is een opzichzelfstaande app die in 2017 werd gelanceerd en draait om het delen van korte, pakkende video's. Deze video's kunnen worden verrijkt met muziek, effecten en filters.

Met meer dan een miljard actieve gebruikers wereldwijd, biedt TikTok bedrijven een unieke kans om op een creatieve manier in contact te komen met een breed publiek.

De app is vooral populair bij jongere doelgroepen, en het enorme gebruikersbestand maakt het gemakkelijk voor bedrijven om hun merk op een innovatieve manier te presenteren.

Instagram logo

Instagram Reels

Reels, aan de andere kant, is geïntegreerd in de Instagram-app en biedt gebruikers de mogelijkheid om korte video's te maken en te delen. In vergelijking met TikTok is Reels een functie binnen een bestaand sociaal mediaplatform. Hierdoor kunnen bedrijven die al actief zijn op Instagram eenvoudig beginnen met het gebruik van Reels.

Het is belangrijk op te merken dat, in tegenstelling tot TikTok, het virale bereik van een video op Reels afhankelijk is van verschillende factoren. Het duurt relatief langer tot een video een groot publiek bereikt.

Wat maakt het voor bedrijven aantrekkelijk om gebruik te maken van deze platforms?

Het gebruik van platforms zoals TikTok en Reels biedt bedrijven diverse aantrekkelijke mogelijkheden om hun online aanwezigheid te vergroten en hun doelgroep effectief te bereiken. Hier zijn enkele specifieke redenen waarom bedrijven deze platforms zouden moeten overwegen:

 • Uitgebreid publieksbereik: TikTok en Reels hebben beide een enorm gebruikersbestand, met miljarden actieve gebruikers wereldwijd. Deze uiteenlopende gemeenschappen bieden bedrijven de kans om op een schaalbare manier in contact te komen met een breed en divers publiek. 
 • Creatieve contentmogelijkheden: Beide platforms zijn ontworpen om creativiteit te stimuleren. Bedrijven kunnen opvallende, visueel aantrekkelijke content delen, variërend van productdemonstraties tot behind-the-scenes video's. De mogelijkheid om gebruik te maken van muziek, effecten en filters maakt het gemakkelijker om een unieke merkidentiteit te creëren en op te vallen in de overvloed aan online content.
 • Jonge, betrokken doelgroep. TikTok in het bijzonder staat bekend om zijn jonge en zeer betrokken gebruikers. Voor bedrijven die streven naar het aanspreken van een jongere doelgroep, biedt TikTok een effectieve manier om in contact te komen met consumenten die minder actief zijn op traditionele sociale mediaplatforms. Dit opent nieuwe mogelijkheden om merkbekendheid op te bouwen en loyaliteit te creëren bij een jeugdig publiek.
 • Mogelijkheid tot adverteren. Beide platforms bieden advertentiemogelijkheden. Dit stelt bedrijven in staat om hun content te promoten bij een specifieke doelgroep en de zichtbaarheid van hun merk te vergroten. Hier straks meer over!
 • Onderscheidende marktpositie. Aangezien nog niet alle bedrijven deze platforms volledig benutten, biedt het gebruik van TikTok en Reels de mogelijkheid voor bedrijven om zich te onderscheiden van concurrenten. Het feit dat Instagram Reels nog relatief weinig wordt gebruikt als advertentieplatform opent ook de kans voor bedrijven om op te vallen in een minder verzadigde markt.

Pakkende content maken voor TikTok en Reels

Hoe start je met adverteren op TikTok en Reels?

Wanneer je wilt beginnen met adverteren op zowel TikTok als Reels, volg dan deze stappen:

1. Ontdek welke content werkt

Bekijk populaire video's van vergelijkbare merken en analyseer wat wel en niet werkt. Let op trends en bepaal welke stijl bij jouw merk past.

2. Optimaliseer je profiel. 

Zorg dat je profiel de kernwaarden van jouw merk weerspiegelt. Aangezien TikTok een jongere doelgroep aantrekt, houd hier rekening mee bij het vormgeven van je profiel.

3. Gebruik relevante zoekwoorden. 

Deze video's voldoen specifiek aan bepaalde zoekopdrachten. Ze beantwoorden bijvoorbeeld 'Hoe doe ik...'-vragen en bieden echte meerwaarde, waardoor kijkers terugkomen.

4. Opvulcontent:

Vaak zijn dit foto's, quotes of tekstposts die wel meerwaarde bieden maar geen (bewegende) videocontent genereren. Ze helpen je om toch onder de aandacht te blijven.

Welke content kan ik gebruiken als advertentiecontent voor TikTok en Instagram Reels?

Verschillende soorten advertentiecontent passen goed bij TikTok en Reels vanwege hun aard als videoplatformen. Hier zijn vier soorten content die je vaak tegenkomt:

 • Eigen content. Deze content, gericht op branding, geeft een persoonlijke, eigenzinnige en sterke indruk. Het heeft een duidelijke eigen stem en biedt interessante nieuwe perspectieven.
 • Trending content: Hierin geef je je eigen draai aan bestaande trends. Trending content trekt de aandacht en positioneert je merk als jong en modern.
 • SEO-content: Deze video's voldoen specifiek aan bepaalde zoekopdrachten. Ze beantwoorden bijvoorbeeld 'Hoe doe ik...'-vragen en bieden echte meerwaarde, waardoor kijkers terugkomen.
 • Opvulcontent: Dit dient als laatste redmiddel als je niet weet wat te posten. Vaak zijn dit foto's, quotes of tekstposts die wel meerwaarde bieden maar geen (bewegende) videocontent genereren. Ze helpen je om toch onder de aandacht te blijven.

Geef de voorkeur aan een combinatie van deze contentsoorten en stem deze af op je specifieke doelen. SEO-content is bijvoorbeeld informatief en creëert waarde en loyaliteit, terwijl trending content en eigen content sympathie opwekken. Vind de balans die bij jou past.

Geschikte content voor TikTok en Reels

Welke kosten kan ik verwachten voor het adverteren via TikTok en Reels?

De kosten voor adverteren op TikTok en Reels variëren op basis van verschillende factoren, zoals doelgroep, advertentieformaat en targeting-opties. TikTok biedt verschillende advertentie-indelingen, waaronder gesponsorde hashtag-uitdagingen, branded effects, en in-feed advertenties. Reels-advertenties worden beheerd via het Facebook-advertentieplatform, met kosten op basis van biedingen en advertentieprestaties. 

Wij adviseren altijd om tussen de €10 en €20 per dag vrij te maken aan advertentiebudget. Op deze manier geef je beide platformen voldoende ruimte om jouw doelgroep te vinden.

Voordat je begint - een paar handige tips:

Bij het opstarten van TikTok- en Instagram Reels-advertenties kunnen de volgende richtlijnen je op weg helpen:

 • Houd je video's kort en krachtig, bij voorkeur tussen de 15 en 20 seconden. Je wilt dat mensen je video's volledig bekijken en niet vroegtijdig wegklikken. Interesseverlies betekent minder terugkerende kijkers.
 • Maak je video's 'opnieuw bekijkbaar'! Zorg ervoor dat je tekst kort genoeg in beeld is om in één keer te lezen, of verras je kijker met een onverwachte wending.
 • Wees controversieel: onderscheid jezelf en vermijd een van de duizenden variaties op dezelfde soort video. Neem een standpunt in, trek de aandacht en voorkom dat je in de middenmoot belandt. Maak aan het begin van elke video duidelijk wat de meerwaarde is die je te bieden hebt. Je hebt slechts 3 seconden voordat de aandacht verloren gaat.
 • Post zeer frequent, bij voorkeur tot wel 3 keer per dag. Alleen zo vergroot je je kijkersaantallen en kun je echt groeien. Geef niet op als je video's in het begin minder goed presteren; blijf posten om te ontdekken wat wel en niet werkt en blijf optimaliseren.
 • Blijf doorgaan, geef niet op en laat je bedrijf op authentieke wijze stralen. Uiteindelijk zul je het verschil gaan zien!

Onze videochecklist voor TikTok en Reels content

Voor een korte samenvatting van onze tips voor TikTok- en Reels-content, kun je gebruikmaken van onderstaande checklist:

 • De eerste 3 seconden zijn mega belangrijk. Zorg hier meteen voor een controversiële / pakkende hook.
 • Maak ook gebruik van tekst in deze eerste 3 seconden.
 • Qua videolengte adviseren wij maximaal 15 tot 20 seconden. Lukt het je om je boodschap al in 10 seconden duidelijk te maken? Ga daar dan voor.
 • Gebruik altijd trending audio onder je video's.
 • Zorg ervoor dat men de video opnieuw wil kijken. Een ludieke intro of het tonen van een screenshot die 'net wat te snel' gaat kunnen hier bij helpen.

Liever je social media advertenties uitbesteden?

Bij het opstarten van een succesvolle Instagram Reels- of TikTok-campagne komt veel kijken, zoals je hebt kunnen lezen. We begrijpen dat als ondernemer je wellicht niet de tijd hebt voor dit proces, gezien je focus op bedrijfsvoering. Daarom bieden we de mogelijkheid om je social media marketing uit te besteden.

Wil je dat onze social media-specialisten naar jouw campagnes kijken om kansen te identificeren voor TikTok en Reels? Of wil je zelfs dat we je helpen deze campagnes vanaf het begin op te bouwen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij staan voor je klaar.

TikTok Ads uitbesteden Ik heb nog een vraag

TikTok Advertising

In een tijd waarin TikTok en Instagram Reels al enkele jaren bestaan, is het opmerkelijk dat veel ondernemers nog niet volledig profiteren van de mogelijkheden die deze platforms bieden. Deze platforms herbergen namelijk een onbenut potentieel dat bedrijven kunnen aangrijpen om hun advertenties echt te laten opvallen.

Op deze pagina bespreken we uitgebreid hoe jij als ondernemer kunt adverteren via TikTok en Instagram Reels om social media optimaal te benutten.

We geven talloze concrete tips en tricks om jouw doelgroep beter te begrijpen en suggereren diverse invalshoeken voor het creëren van krachtige content. Laten we snel verder gaan en ontdekken hoe je deze fantastische kans ten volle kunt benutten!

Til je TikTok Ads naar een hoger niveau

TikTok en Reels; wat is het precies?

TikTok en Reels zijn beide platforms die gebruikers de mogelijkheid bieden om korte video's te delen. Op TikTok kunnen gebruikers video's maken met een duur variërend van 15 tot 60 seconden, terwijl Reels een functie is binnen de Instagram-app die vergelijkbaar is met TikTok.

Beide platforms zijn ontworpen om creatieve expressie te stimuleren en bieden kansen voor individuen en bedrijven om visueel boeiende content te delen.

TikTok logo

TikTok

TikTok is een opzichzelfstaande app die in 2017 werd gelanceerd en draait om het delen van korte, pakkende video's. Deze video's kunnen worden verrijkt met muziek, effecten en filters.

Met meer dan een miljard actieve gebruikers wereldwijd, biedt TikTok bedrijven een unieke kans om op een creatieve manier in contact te komen met een breed publiek.

De app is vooral populair bij jongere doelgroepen, en het enorme gebruikersbestand maakt het gemakkelijk voor bedrijven om hun merk op een innovatieve manier te presenteren.

Instagram logo

Instagram Reels

Reels, aan de andere kant, is geïntegreerd in de Instagram-app en biedt gebruikers de mogelijkheid om korte video's te maken en te delen. In vergelijking met TikTok is Reels een functie binnen een bestaand sociaal mediaplatform. Hierdoor kunnen bedrijven die al actief zijn op Instagram eenvoudig beginnen met het gebruik van Reels.

Het is belangrijk op te merken dat, in tegenstelling tot TikTok, het virale bereik van een video op Reels afhankelijk is van verschillende factoren. Het duurt relatief langer tot een video een groot publiek bereikt.

Looks good!
Looks good!
@
Please choose a username.
Please provide a valid city.
Please provide a valid state.
Please provide a valid zip.
You must agree before submitting.

Wat maakt het voor bedrijven aantrekkelijk om gebruik te maken van deze platforms?

Het gebruik van platforms zoals TikTok en Reels biedt bedrijven diverse aantrekkelijke mogelijkheden om hun online aanwezigheid te vergroten en hun doelgroep effectief te bereiken. Hier zijn enkele specifieke redenen waarom bedrijven deze platforms zouden moeten overwegen:

 • Uitgebreid publieksbereik: TikTok en Reels hebben beide een enorm gebruikersbestand, met miljarden actieve gebruikers wereldwijd. Deze uiteenlopende gemeenschappen bieden bedrijven de kans om op een schaalbare manier in contact te komen met een breed en divers publiek. 
 • Creatieve contentmogelijkheden: Beide platforms zijn ontworpen om creativiteit te stimuleren. Bedrijven kunnen opvallende, visueel aantrekkelijke content delen, variërend van productdemonstraties tot behind-the-scenes video's. De mogelijkheid om gebruik te maken van muziek, effecten en filters maakt het gemakkelijker om een unieke merkidentiteit te creëren en op te vallen in de overvloed aan online content.
 • Jonge, betrokken doelgroep. TikTok in het bijzonder staat bekend om zijn jonge en zeer betrokken gebruikers. Voor bedrijven die streven naar het aanspreken van een jongere doelgroep, biedt TikTok een effectieve manier om in contact te komen met consumenten die minder actief zijn op traditionele sociale mediaplatforms. Dit opent nieuwe mogelijkheden om merkbekendheid op te bouwen en loyaliteit te creëren bij een jeugdig publiek.
 • Mogelijkheid tot adverteren. Beide platforms bieden advertentiemogelijkheden. Dit stelt bedrijven in staat om hun content te promoten bij een specifieke doelgroep en de zichtbaarheid van hun merk te vergroten. Hier straks meer over!
 • Onderscheidende marktpositie. Aangezien nog niet alle bedrijven deze platforms volledig benutten, biedt het gebruik van TikTok en Reels de mogelijkheid voor bedrijven om zich te onderscheiden van concurrenten. Het feit dat Instagram Reels nog relatief weinig wordt gebruikt als advertentieplatform opent ook de kans voor bedrijven om op te vallen in een minder verzadigde markt.
Creatieve contentmogelijkheden

This is some text for the second block.

Creatieve contentmogelijkheden

This is some text for the second block.

Jonge, betrokken doelgroep.

This is some text for the third block.

Mogelijkheid tot adverteren.

This is some text for the fourth block.

Dennis Veldman
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Dennis!