Wat is SEO (zoekmachine optimalisatie)?

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel je website of webshop toegankelijk en vindbaar maken in het gratis gedeelte van zoekmachines. Hierbij laat jij jouw content hoger scoren en werf je gratis (potentiële) klanten. Dit klinkt eenvoudig, maar dat is niet altijd het geval

Wat doen Nederlanders in zoekmachines?

Zo’n 80% van de Nederlanders klikt op niet betaalde zoekresultaten. Staat jouw pagina niet bij de top 3 á 4 van de zoekmachine, dan laat je veel bezoekers en dus potentiële klanten lopen. Als Nederlanders online informatie zoeken doet 94% dit met Google. De meeste mensen typen 2 á 3 woorden in of stellen een volledige vraag aan Google. Ze kijken vervolgens naar 2 advertenties en 1, 2, 3 of misschien 4 niet betaalde zoekresultaten.

Met een geoptimaliseerde website of webshop haal je dus meer rendement uit je website bezoekers. Je zorgt er namelijk niet alleen voor dat mensen je vinden, maar ook daadwerkelijk overgaan tot eenn aankoop of klant contact. Hiervoor geldt wel dat je hele website in orde moet zijn. 

Wij kunnen een quick scan uitvoeren om te kijken of jouw website voldoet aan de basiseisen voor optimalisatie. Neem hiervoor contact met ons op!


Connector
Lars Vollaers
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Lars!