Hoe worden SEO teksten geschreven?

Iedereen wil natuurlijk antwoord op de vraag hoe SEO teksten geschreven worden. We vertellen je in deze story graag het traject wat daar aan vooraf gaat. Men denkt namelijk dat SEO teksten heel snel en simpel geschreven worden, maar niets is minder waar.

De basiseisen van een SEO tekst

Voordat wij beginnen met het schrijven van een pagina, bekijken wij eerst of jouw website voldoet aan de basiseisen om SEO toe te passen. Hiervoor hebben wij onze eigen checklist waar onder andere gekeken wordt naar Onpage en Offpage SEO. Er wordt gekeken wat er allemaal mogelijk is met de huidige CMS. Je kunt namelijk geen huis bouwen zonder fundering. Uiteraard lopen we met jou door de checklist heen. Als een website voldoet aan de basiseisen, kan het onderzoek worden gestart.

Het zoekwoordenonderzoek

Bij een zoekwoordenonderzoek maken wij gebruik van de keyword planner van Google. Deze tool laat o.a. zien hoeveel maandelijkse zoekopdrachten een zoekwoord oplevert en hoe lastig het is, op basis van concurrentie (prijs), om op dit zoekwoord te scoren. Ook informeren we bij de opdrachtgever wat interessante onderwerpen zijn en welke termen er in de branche worden gebruikt. Hier kijken we ook naar de concurrentie. Welke woorden gebruiken zij en hoe kan het anders?

Bij het kiezen van de woorden verdiepen wij ons ook in de ‘search intent’. Dit houdt in dat we rekening houden met de zoekintentie van de potentiële klant. Hiervoor moeten we wel in kaart hebben wie de doelgroep is. Daarnaast houden we ook rekening met de trends van het moment. Het heeft namelijk weinig zin om over Black Friday te gaan schrijven in februari.

 

Het optimaliseren kan beginnen 

Als voorgaande stappen zijn uitgevoerd kan er een SEO tekst geschreven worden. Houdt er wel rekening mee dat je met één geschreven tekst niet meteen vindbaar zult zijn. SEO is namelijk één groot spinnenweb dat samenhangt met meerdere pagina’s en onderdelen. De teksten worden geschreven aan de hand van een SEO checklist. 

Hierbij houden we rekening met de standaard onderdelen:

  • De url van de pagina
  • De tabblad titel
  • Breadcrumbs
  • Keywords
  • Meta description
  • Kopteksten 
  • Dikgedrukte woorden
  • Tekst in eerste alinea
  • Afbeeldingen 
  • Linkbuilding

Bovenstaande punten zijn slechts onderdelen waar we rekening mee houden. Maar dan heb je een beetje een idee hoe SEO teksten geschreven worden. Heb je hulp nodig? Laat het ons weten! Wij geven je graag verdere uitleg en helpen je bij het maken van de volgende stappen op SEO gebied.


Ittica Media
Nina Klein
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Nina!