Thuiswerken; jezelf online laten groeien

Thuiswerken, in deze corona tijd is het even niet anders. Zoals je wellicht hebt gemerkt kan dit invloed hebben op je online groei. Je bent er nu misschien minder van bewust, maar de meeste spontane ontmoetingen zijn weggevallen. Denk hierbij aan netwerkbijeenkomsten, beurzen, seminars en meer. Normaal gesproken zijn dit momenten waarop je kunt shinen en lekker kunt sparren, maar nu even niet. Daarom geven we je graag wat tips om thuis aan jezelf en je online zichtbaarheid te werken. 

Online kun je ook attent zijn

In deze tijd vinden mensen het leuk om extra aandacht te krijgen. Denk hierbij aan belangrijke gebeurtenissen, hetzij verjaardagen, jubilea etc. Dit geldt niet alleen om de gebeurtenissen van klanten en relaties, maar ook om je collega’s. Er zijn voldoende social-mediaplatforms die je kunnen helpen herinneren. Stuur in deze tijd geen gestandaardiseerde felicitatie, maar een kaartje of een kleine attentie per post! Vergeet hierbij niet je naam en bedrijfsnaam te vermelden, zodat men weet van wie de attentie komt.

Luister en deel complimenten uit!

De beste manier om iemand zijn/haar vertrouwen te winnen is door mensen in te laten zien dat je naar hen luistert. Tijdens een telefoongesprek doe je dit door te herhalen wat een ander zegt. Dit geldt natuurlijk niet alleen in deze tijd, maar eigenlijk altijd! Geef elkaar ook eens een compliment, want vanwege de weinige spontane ontmoetingen worden er minder complimenten gegeven. Bij het einde van het gesprek vat je het gesprek nog even samen, zodat het duidelijk is voor beide partijen wat er is afgesproken. Je kunt na afloop van het gesprek degene bedanken voor zijn/haar tijd en de waardevolle input die is gegeven. Dit kan zowel bij klanten, relaties als collega’s.

Jezelf online laten groeien

Je wilt jezelf ook in deze tijd online laten groeien. Dat kan bijvoorbeeld in je e-mailhandtekening. Link daarin eens naar je laatste blog, podcast, een interessant artikel of onderzoek dat is gedaan. Had je onze handtekening al gezien? 

Deel wat vaker iets persoonlijks via LinkedIn, ook hierin kun je linken naar de laatste blog. Zoals je wellicht hebt gezien, doen wij dit ook steeds vaker, omdat wij in contact willen blijven staan met onze relaties. 

Werken aan je online zichtbaarheid en groei is voor een thuiswerken een uitdaging. Met name door het gebrek aan die spontane ontmoetingen. Ondanks dat zijn er zeker mogelijkheden om met je ‘brand’ aan de slag te gaan. Wil je ook graag aan de slag met jouw online groei? Dan helpen we graag. Want we merken in deze tijd dat iedereen wel wat hulp kan gebruiken. 


Connector
Robin Speth
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Robin!